Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Geschiedenis

Hoe het begon

Op 1 november 1918 is door een zekere baan een fietsenzaak opgericht aan de Ringdijk 403a. In de dertiger jaren overgenomen door ene van Bemmel, over deze periode is ons vrijwel niets bekend. In 1954 is de zaak weer over gegaan in handen van C. Adriaanse die er niet veel van bakte. In 1958 kwam de zaak in handen van Piet Groeneveld & Zoon. In 1961 trok grootvader Piet Groeneveld zich terug waarna Otto Groeneveld de zaak voortzette en uitbreidde met de verkoop van motoren.

In 1968 verhuisde het bedrijf naar de stationsweg wat een fikse uitbreiding betekende. Wegens verbreding van het spoor moest er in 1991 gezocht worden naar een nieuwe locatie, die werd gevonden aan de Burg. Jansenlaan in WC Noord. Met de verhuizing werd ook afscheid genomen van motoren en bromfietsen wat een verdere specialisatie op fietsgebied betekende. In 1998 is de huidige eigenaar Peter Groeneveld tot de zaak toe getreden en zijn wederom verhuisd naar de huidige locatie aan de Burg. Jansenlaan 12, hetgeen opnieuw een fikse uitbreiding betekende.

Eind 2002, na 45 jaar, gaat vader Otto Groeneveld van zijn pensioen genieten. Op dit moment bestaat de zaak 99 jaar, waar Peter Groeneveld best trots op is. Met enthousiasme kijkt Groenveld naar de toekomst, want elke dag is zijn team vol overgave bezig om de lat hoger te leggen. Een paar voorbeelden zijn: 5 jaar garantie op E-bikes, bodyscanning, zadelmeting & het fietspaspoort. Groeneveld Fietsen is dealer van Batavus, Sparta en Merida maar focust zich vooral op Koga en Gazelle. Groeneveld is Gazelle premium dealer voor Zwijndrecht & omstreken en Koga dealer voor Zwijndrecht en H.I.Ambacht. Kortom volgend jaar hopen we de mijlpaal van het honderd jarig bestaan te vieren.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen